Blogg

Wow!

Wow, ensamma serieledare efter helgens match. En match som inte var mot vet som helst, utan mot Brescia, italienska mästarna! Vi inte bara vann, vi asfalterade dem. Vem hade någonsin trott det i fredags!
Visst har det gått bra fram tills nu och vi vet att vi har ett bra lag som bara blir bättre och bättre för varje vecka som vi lär känna varandra bättre på plan, men vi är nog ändå ganska chockade över resultatet: 5-0!

I Fiorentina är det en helt annan verklighet. Föreningen har höga förväntningar på oss och presidenten och de höga hönsen kommer ofta och berättar det för oss. Ledarstaben har fått alla tänkbara hjälpmedel och förväntas att utnyttja allt till max vilket betyder timmar framför datorn för att analysera alla lag och spelare in i minsta detalj för att sedan ge oss all info under våra videoanalyser under veckan.
I lördags gick inget fel. De hade satt upp matchen precis rätt och vi spelare lyckades följa planen till punkt och pricka. Det är verkligen en speciell känsla att stå längst bak på plan och se allt klaffa framför sig.
Att jag fick hålla nollan efter att ha räddat en straff i 91:a minuten var pricken över i:et. Jag kan inte säga det för många gånger för tillfälligt: Jag älskar att spela fotboll igen!

Känslan som finns inom oss inför en match har jag sällan haft innan, inte ens under scudettos-året: ”Viljan att vinna är större än rädslan att förlora”. Det är en fin linje mellan de två alternativen, men den gör enorm skillnad. När du har någon som tror på dig/er av rätt anledningar så växer självförtroendet snabbt. Om det sedan räcker hela vägen är en annan sak, men säkert är i alla fall att vi är en härlig grupp med samma mål!

För övrigt är jag tillbaka till verkligheten efter att ha glömt både telefon och datorladdare i Verona förra veckan. Även om det inte är helt lätt att inte kunna vara tillgänglig så måste jag ändå säga att det har varit en avslappnande vecka. Det kan bara vara bra för oss att inte alltid vara uppkopplad och tillgängliga 24h om dygnet och jag har äntligen kommit igång att läsa en ny bok.

Nu ska jag stänga ögonen en halvtimme innan jag kommer fram till Florens och en ny träningsvecka!
Stéphanie

15107484_986661124772624_7284409777084667549_n