Blogg

Lägenhetsägare!!

Jag är så glad, i tisdags blev vi lägenhetsägare!!

I april förra året var vi och kollade på en lägenhet som visade sig vara precis så som vi ville. Inte för att den är perfekt, ny eller superfin, men ni vet när man bara känner att den är din – marklägenhet, läget är det rätta, storleken och hur den är planerad, garage och stor källare, uteplats och privat trädgård ecc.
Tanten som bodde där ville ha en siffra, vi la en annan. Men precis när det verkade som att hon skulle acceptera budet kom det fram att hon hade problem med banken och hade lagt lägenheten som garanti. Vår bank sa då att vi inte ens skulle röra den med tång. Sagt och gjort, vi drog tillbaka budet till min stora besvikelse. Jag var redan inflyttad i mitt huvud och långt framme i inredningen. Suck!
Vad hände sen? Jag flyttade till Florens men fortsatte strökolla på mäklarsidorna men med mindre energi. Dock så kom den upp för tre månader sedan – samma lägenhet hade nu tagits av domstolen och skulle nu budas ut!
Efter en hel del jobb(Italien!!) för att ordna allt inför budgivningen så åkte G till domstolen med vår mäklare i tisdags. Väl där skrev han till mig att det såg mörkt ut. Familjen som bor ovanför hade nämligen också kommit och det sas att de kunde gå upp till en siffra som vi inte var beredda att lägga.
Allt drog igång senare än planerat och jag var tvungen att gå ut och börja träningen. Efteråt sprang jag in och ringde G som berättade den roliga nyheten. Lägenheten var vår och till och med för ett lägre pris än vad vi hade som maxpris. WOHO!

Så nu börjar allvaret. Man är alltså lägenhetsägare. På fredag åker jag till Verona och då får vi alla detaljer och så får vi se när vi kan börja med flytten. Det finns en del saker som vi måste renovera direkt, sedan får detaljerna och finliret komma efter hand! Spännande!

Ha en bra dag!
Stéphanie